Har du lyst til se nærmere på mine billeder 

eller mangler du et portræt? 


Skriv til mig her.

Eller ring til mig på: 

+45 21725210

LIDT OM MIG

To stærke drivkræfter har altid været til stede i mit liv. Forbundetheden til andre. Og forbundetheden til naturen. 

Jeg voksede op med Grønlands uendeligt storslåede og guddommelige natur; og det har sat et uudsletteligt spor i min sjæl. Hvis jeg gennem mine billeder kan formidle blot en lille flig af den kærlighed til naturen, så er jeg glad. 

Gennem mit professionelle liv som ledelses- og organisationskonsulent, har jeg haft det privilegium at møde hundredvis af mennesker i alverdens livsfaser. Den erfaring er jeg taknemmelig for; og den bringer jeg med mig ind i mine fotografiske møder.

På det private plan tog mit liv en afgørende drejning, da jeg for nogle år siden fik stress, måtte opgive mit hidtidige virke og finde andre veje. 

Jeg måtte lære kunsten at sætte farten ned.

Med afsæt i min meditative træning tog jeg kameraet med på mine vandreture i naturen - og jeg "så" på en ny måde. 

Min mor var kunstner, og det er hendes fortjeneste, at mine billeder i dag kommer ud i verden. 


LIDT OM MIN PROCES

Mine naturbilleder udtrykker det, jeg sanser, når jeg bevæger mig i naturen med opmærksomhed.

Jeg holder mig til det enkle, bruger naturens eget lys og efterbehandler sjældent. Med andre ord er hvert billede dét, jeg har sanset.

Billederne er trykt direkte på højkvalitets metal. Materialet tilfører billederne et eget liv og en struktur, der skifter med placering og lys i rummet.

Jeg holder af kontrasten mellem det helt lille motiv og det store billede. Fordi det tillader naturen at trænge ind i rummet og være markant til stede. Som en insisterende påmindelse om, at natur og menneske er uadskillelige.

Samme opmærksomhed forsøger jeg at have i den relation, det er at møde et menneske gennem fotografi. Jeg holder af nuet i mødet og af de mange forskellige facetter, der kan udfolde sig gennem kameraet. 

Derfor er mine fotografier oftest spontane og afhænger af det, der opstår i mødet. For mig er det en tillidssag at fotografere et menneske. 


ANDRE OM MINE BILLEDER

"Lenes fotografier er på en måde en fortælling om nuet. Det, som vi kan se, når vi bevæger os ind i en meditativ tilstand af nærvær og begynder at lægge mærke til verden. Hun viser os det, der er tilgængeligt for os alle - men som vi ofte ikke når at se. Således bliver hendes billeder små oversete fragmenter af vores fantastiske virkelighed - billeder som nærer vores sjæl.

Lenes egen historie er indlejret i hendes billeder. En historie om transformation, åndelighed og den dag, da et rødt bær ikke længere blot var et bær. Gennem hende kan vi for et øjeblik skabe en forbindelse til livets små mirakler og føle dyb samhørighed. Den oversete del af naturen har med andre ord fået en stemme.

Lene bor i Aarhus, men finder sin inspiration i naturen overalt. Hun deler sin verden med sit kamera og formidler billederne på metal. Med kærlighed."

- af Inger Wolf, forfatter
Foto af mig: Thomas Bjerre Olesen

Using Format